Het idee achter onze workshops is simpel: Zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen. Jullie worden verwelkomd met een aperitief, krijgen een kleine syllabus en we maken samen kaas (2 tot 3 personen per ketel). Uiteraard wordt er ook kaas gedegusteerd. Aan het einde van elke workshop krijgt iedereen van elke soort één kaasje mee dat thuis verder gepekeld, verzorgd en afgerijpt dient te worden.
BELANGRIJK: Momenteel zijn de workshops opnieuw 'on hold' geplaatst. Wat betekent dit? De workshops kaasmaken zijn dus geannuleerd, alvast tot eind januari 2021. Was je ingeschreven voor een workshop in november, december of januari, dan krijg je een mail waarin we nieuwe data voorstellen. ook zullen we in het voorjaar enkele extra data inlassen.
Met de opgedane kennis kan je in principe zelf thuis starten met je eigen kaasmaakavontuur en voor wie wil is er de mogelijkheid om met microbieel stremsel een zuiver vegetarische kaas te maken. Dit dien je wel even van tevoren te vermelden.
Er worden ondertussen ook al twee vervolgcursussen ingericht. Waarin we verderwerken op de eerder opgedane basiskennis.
En we zitten uiteraard niet stil. We werken momenteel aan een workshop volledig in het teken van
fermentatie. Met yoghurt, kimchi, zuurkool, zuurdesembrood, verzuurde groenten en
gemberlimonade. Maar die zijn we dus nog aan het uitwerken. Meer info volgt.